НОҚУЛАЙ ОБ-ҲАВО ШАРОИТИДА МАШҒУЛОТЛАРНИ ТАШКИЛ ҚИЛИШ ВА ЎТКАЗИШ МУАММОЛАРИ - Сейтмуратов, Т.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Мақолада мазкур мавзуга мос илмий манбалар таҳлилига кўра, юқори ташқи ҳаво ҳароратида, организмнинг ички ва ташқи ҳарорати ўртасида физиологик жараённинг, шунингдек, организмни қон билан таъминлаш жараёнида шиддатли ўтиши, мушакларнинг қисқариб чўзилишида уни қон билан таъминлашга ижобий таъсир кўрсатади.