BUGUNGI KUNDA JANRLAR EVOLYUTSIYASI VA RIVOJLANISH BOSQICHLARI BORASIDA YANGICHA NAZARIY QARASHLAR - Seitjanova, K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada XX asr musiqa sanʼatida janr tushunchasi, uning rivojlanishi va musiqa ijodidagi oʻrni haqida soʻz boradi. Shuningdek, bir qancha san’at allomalarining ilmiy-nazariy qarashlari haqidagi ilmiy xulosalar tahlili berilgan.
Keywords: janr; genezis; uslub; kompozitor; shakl; kategoriya; vokal; sonata