O‘RTA ASRLARda MARKAZIY OSIYODA JISMONIY TARBIYaning rivojlanish tarixi - Qaljanov, R.; Dauletnazarova, G.; Omirzakova, Q. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada o‘rta asrlarda jismoniy tarbiyaning rivojlanishi, jismoniy tarbiyaning roli, Markaziy Osiyo allomalarining jismoniy tarbiya haqidagi risolalari, «Alpomish» dostonidagi kurash sport turi haqida, ilk davrlarda yashash uchun kurash bo‘lganligi, o‘q yoydan foydalanganligi, bugungi kunda jismoniy tarbiya va sport sohasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar haqida ma’lumotlar keltirilib o‘tiladi.
Keywords: jismoniy tarbiya; Markaziy Osiyo; sport; kurash; allomalar risolalari; toza havo; hammom; jismoniy harakat; «Alpomish dostoni»; ijtimoiy turmush kechirish; jismoniy madaniyat; jismoniy faoliyat; sog‘lom turmush tarzi; sport tarixi