ERKIN GÚRES SPORT TÚRINDE SPORT TRENEROVKASIN REJELESTIRIW, SPORTSHÍLARDÍŃ TEXNIK-TAKTIK TAYARLÍǴÍ - Dawletbaev, А.; Bekmurzaev, А. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada sportchilarning anatomik xususiyatlari va fiziologik imkoniyatlarini hisobga olgan holda erkin kurashda sportni rejalashtirish, yosh sportchilarni tanlash, texnik-taktik tayyorgarlik, erkin kurashga yo‘naltirish tushunchalari bayon etilgan.
Keywords: sport; rejalashtirish; tanlash; sportchilarni tayyorlash; erkin kurash; jismoniy mashqlar; natija; rivojlanish; muvaffaqiyat