XOR JÁMÁÁTINIŃ ATQARÍWSHÍLÍQ UQÍBÍ HÁM QÁBILETI - Bekpolatova, A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Dirijyorlik jarayonida dirijyorning yuzi, uning ko‘rinishi, yuz ifodalari muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy dirijyorlik dirijyordan musiqiy-nazariy tayyorgarlik, o‘tkir quloq, yaxshi musiqiy xotira, shuningdek, faol, maqsadli irodani talab qiladi. Dirijyor dirijyorlik jarayonida alohida musiqachilarning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘zida mujassamlashtira olishi, ularning barcha sa’y-harakatlarini o‘z ijro rejasini amalga oshirishga yo‘naltira olishi kerak.
Keywords: dirijyor; imo-ishora; musiqachi; xor; orkestr; yangilik; qo‘shiq ovozlari