TYUTORLÍQ ISKERLIGINIŃ ÁYYEMGI RIMGE KIRIP KELIWI HÁM RAWAJLANÍW TÁRIYXÍ - Begaliev, N.Q. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada tyutorlik faoliyatining Qadimgi Rim imperiyasiga kirib kelishi va rivojlanishi tahlil qilingan. Tyutorlik faoliyatining Antik davrda rivojlanishi, Qadimgi Rim ta’lim tizimidagi roli va ahamiyati haqida keng tahlil qilingan.
Keywords: tyutor; konsepsiya; ta’lim; universitet; pedagog; Antik davr; faylasuf; akademiya; mantig logika; ritorika; politika; ellinizm; imperiya