I.YUSUPOVTIŃ EPIKALIQ SHIǴARMALARINDA ROMANTIKALIQ MOTIVTIŃ QOLLANILIW SHEBERLIGI - Qudiyarova, R. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada O‘zbekiston Qahramoni, O‘zbekiston va Qoraqalpog‘iston xalq shoiri I.Yusupovning epik badiiy asarlarida qo‘llanilgan romantik motiv haqida so‘z etilgan. Romantik motiv qoraqalpoq adabiyotshunosligida tadqiqot qilishni kutib turgan masalalardan biri hisoblanadi. Shoirning romantik motivni qo‘llash chevarligi va badiiylik xizmati haqida bayon etilgan.
Keywords: romantik ruh; romantik motiv; g‘oyaviy taraf; poetik detal; atribut; lirik qahramon