«МУҢЛЫҚ ЗАРЛЫҚ» ДӘСТАНЫНДАҒЫ СЮЖЕТ ҲӘМ МОТИВЛЕР УҚСАСЛЫҒЫ - Базарбаева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Мақолада қорақалпоқ ва қозоқ халқ достонлари «Муңлық Зарлық» достони қиёсий тарзда ўрганилган. Икки халқ достонларидаги сюжет ва мотивлардаги ўхшашлик достон контексти асосида таҳлил қилинган.