TEŃEW HÁM EPITETLERDIŃ STILLIK QOLLANILIW ÓZGESHELIKLERI - Allanazarov, E.; Erniyazova, G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolamizda tilimizdagi lingvistik birliklardan biri frazeologizmlarning badiiy tildagi qo‘llanilish hodisasiga bag’ishlangan bo‘lib, shoirlar asaralarida qo‘llanilishdagi so‘z ma’nolarining ta’sirchalikdagi o‘ziga xos xususyatlariga bag‘ishlangan ayrim tafsilotlarimiz havola etiladi.
Keywords: lingvistika; frazeologiya; valentlik; ekvivalent; kontekst; obraz; semantika; shakl