NEMIS TILIDAGI AKKUZATIV KELISHIGINING QORAQALPOQ TILIDA IFODALANISHI - Abishova, G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada nemis tilidagi akkuzativ kelishigining qoraqalpoq tilida ifodalanish xususiyatlari aniqlangan. Unda qardosh bo’lmagan tillardagi bu ikki kelishikning gapdagi berilish usullari, grammatik shakllari o‘rganilgan.
Keywords: qiyosiy tipologiya; qardosh bo‘lmagan tillar; nemis tili; qoraqalpoq tili; akkuzativ va tushum (tabis) kelishiklari