TARIYXĺY SHĺNLĺQTĺ IMITACIYALAWDA MUZEY EKSPONATLARĺNĺŃ ÁHMIYETI - Seyfullaev, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada bugungi kunda tarixiy voqelikni imitatsiyalashda muzeylar, undagi noyob eksponatlar orqali o‘quvchilarga tarixiy bilimlar, tarixiy tafakkurning yuksalishida juda ahamiyatli ekanligi haqida so‘z etilgan.
Keywords: tarixiy voqelik; tarixiy tafakkur; muzey; muzey ekspozitsiyalarini imitatsiyalash; muzey pedagogikasi; virtual ekspetsiya; madaniy tarbiya