O‘ZBEKISTONDA TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA ETNOGRAFIYA, URF ODATLAR VA AN’ANALARNING TUTGAN O‘RNI - Abdullaev, A.; Jumageldiev, N.; Abdullaeva, А.; Erimbetov, E. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Mazkur maqolada mamlakatimiz nafaqat Markaziy Osiyoda, balki, butun jahonda ham xalqaro turizmning markazlari bo‘lib qolishining juda katta imkoniyatlari bor. Buyuk Ipak yo‘li ustida joylashgan Vatanimiz qulay tabiiy-iqlim sharoitlariga, boy tarixiy, madaniy merosga va ayni paytda ham ichki, ham xalqaro turizmni rivojlantirish uchun yuqori salohiyatga ega.
Keywords: turizm; urf odat; buyuk ipak yo‘li; milliy san’at; milliy folklor; askiyalar; laparlar; tasviriy turizm; hunarmandchilik; baxshi; shoirlar