QARAQALPAQSTAN RESPUBLIKASÍN EKONOMIKALÍQ RAYONLASTÍRÍWDÍŃ GEOGRAFIYALÍQ TIYKARLARÍ - Uzakbaev, K.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Bu maqolada Qoraqalpogʻiston Respublikasini iqtisodiy rayonlashtirishni geografik jihatdan tadqiq qilingan. Har bir iqtisodiy geografik tumanning ixtisoslashuv tarmoqlariga umumiy ta’rif berilgan. Qoraqalpogʻiston Respublikasining iqtisodiy-geografik xarita ishlab chiqilgan.
Keywords: geografik oʻrin; aholi; iqtisodiy tuman; qishloq xoʻjaligi; sanoat; xizmat koʻrsatish; ixtisoslashuv; shimoli-sharqiy iqtisodiy tuman; Shimoli-gʻarbiy iqtisodiy tuman; Markaziy iqtisodiy tuman; janubiy iqtisodiy tuman