SALSOLA RICHTERI (MOQ.) KAREL EX LITV. HÁM SALSOLA PALETZKIANA LITV.LER–TIYKARǴÍ FITOMELIORANT ÓSIMLIKLER - Karlıbayeva, M.A.; Baltabaev, M.T. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada «Orolqum»da fitomelioratsiya ishlarini olib borish bo‘yicha yangi ma’lumotlar bayon etilgan. Bu o‘simliklarni saksavul bilan birgalikda Orol dengizining suvi qurigan hududiga o‘rmonzorlar tuzishda fitomelioratsiya ishlarini olib borishda foydalansa maqsadga muvofiq bo‘ladi.
Keywords: fitomeliorant; yem-xashak o‘simlik; ildiz tizimi; endemik turlar; cherkez urug‘i; novda; meva; vegetativ ko‘payish; barg; generativ faza; absolyut massasi; cho‘l; alkaloidlar; qalamcha; qumli tuproq