CHALLENGES ESP TEACHING IN MIXED-ABILITY CLASSES - Kurbaniyazova, S. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada o‘qituvchilar ESPni barcha mahorat darajasidagi talabalarga o‘rgatishda muntazam ravishda duch keladigan qiyinchiliklarni ko‘rib chiqadi. Biz bilamizki, talabalar bir-biridan qobiliyatlari bilan farq qiladi, bu ularning qanday o‘rganishi va ularga nimani o‘rgatish kerakligiga ta’sir qiladi. Talabalar hayotning turli qatlamlaridan bo‘lganligi va qiziqishlari turlicha bo‘lganligi sababli, samarali o‘rganish uchun an’anaviy o‘qitish usuli qo‘llanilmasligi mumkin. Maqolada turli darajadagi o‘qitish guruhlari muammolari bo‘yicha tadqiqotlar tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqotning maqsadi yaxshi o‘rganishni ta’minlashning bir qismi bo‘lgan qo‘llab-quvvatlovchi ish muhitini varatishdir.
Keywords: muammolar; turli darajali; motivatsiya; inglis tili chet tili sifatida; yondashuv; kommunikativ kompetensiya; baholash