INFORMATIKA SABAQLARÍNDA OQÍWSHÍLARDÍŃ BILIMLERIN BAHALAW FORMALARÍ HÁM USÍLLARÍ - Turmanov, Q.A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada, informatika va axborot texnologiyaları darslarida, o‘quvchilarning bilimlarini baholash shakllari va usullari bo‘yicha ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning bilim va ko‘nikmalarini baholashning bir nechta turlari va ularni o‘tkazish tartiblari bo‘yicha ko‘rsatma va tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: baholash; baholash tizimi; formativ baholash; summativ baholash; rasmiy baholash; norasmiy baholash; joriy nazorat; mavzuli nazorat; oraliq nazorat; yakuniy nazorat