OQÍW SABAQLARÍNDA BASLAWÍSh KLASS OQÍWShÍLARÍNÍŃ TARIYXÍY SANASÍN QÁLIPLESTIRIW - Tulepbergenova, B.B. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada tarixiy ongni shakllantirishga qaratilgan tushunchalarning mazmuni, nazariy asoslari, tahlillari keltirib o`tilgan. Ta’lim-tarbiya jarayonida o`quvchilarning tarixiy tafafakkurini shakllantirishning rivojlantirish bosqichlar hamda tarixiy ong haqida fikrlar taqdim qilingan.
Keywords: tarixiy ong; tarixiy xotira; mustaqil firlash; qadriyatlar; “men” konseptiyasi; tarixiy tasavvurlar; rivojlanish bosqichlari; tarix falsafasi