TEXNOLOGIYA FANI O‘QITUVCHILARI TAYYORLASHDA “XALQ HUNARMANDCHILIGI VA BADIIY LOYIHALASH” FANIDAN TA’LIM MAZMUNI VA METODLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Tojiyev, J.K. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada “Texnologik ta’lim” bakalavriat yo‘nalishidagi “Xalq hunarmandchiligi va badiiy loyihalash” fanidan ta’lim jarayonidagi muammolar o‘rganilib, ta’lim jarayonini takomillashtirish bo‘yicha takliflar keltirilgan. Jumladan talabalarning xalq hunarmandchiligi va amaliy san’ati bo‘yicha ta’lim mazmunini takomillashtirish va unda talabalarning nazariy bilimlari va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari hamda qo‘llaniladigan ta’lim metodlarining tahlillari bayon qilingan.
Keywords: hunarmandchilik; dizayn; milliy hunarmandchilik; amaliy san’at; loyihalash; amaliy-bezak san’ati; badiiy bezash san’ati; an’anaviy (reproduktiv) texnologiya; jamoaviy o‘zaro hamkorlik texnologiyasi; muammoli ta’lim; loyiha ta’limi texnologiyasi; ijodiy ustaxona texnologiyasi; kompetensiya