OLIMPIYA HARAKATI IJTIMOIY, PEDAGOGIK JARAYON SIFATIDA - Mambetov, B.J. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada Olimpiya harakatining ijtimoiy hamda pedagogik jarayon ekanligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan. O‘zbekistonda Olimpiya harakatiga yosh sportchilarni tayyorlash va qatnashish borasidagi tarixiy tajribalar tahlil qilingan.
Keywords: olimpiya harakati; ijtimoiy; pedagogik; taʼlim muassasalari; Xalqaro olimpiya markazi