JAS JÚZIWSHILERDIŃ KÓP JÍLLÍQ TAYARLÍQ BAǴDARLARÍ - Ilyasov, B.X. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada yosh suzuvchilarning kо‘р yillik tayyorgarliklaridagi asosiy yo‘nalishlarni belgilab beruvchi metodik qoidalar, sport mashg‘ulotlarini tashkil qilish, sportchilar orasida bu bo‘yicha o‘tkazilgan tajribalar haqida bayon qilingan. Maqoladagi fikrlar ilmiy jihatdan asoslanib belgilangan tartibda izohlar berib o‘tilgan.
Keywords: suzish sport turi; ilmiy ma’lumotlar; trener; amaliy tajribalari; o‘tkazilgan tajribalar; sport suzishida mashg‘ulot yuklamalari; me’yorlar; ishlab chiqish; mashg‘ulot jarayonlari