BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA O‘QUVCHILAR IJODIY FAOLIYATINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Xurramov, R. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Barchamizga ma’lumki, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy bilish faolligi o‘zida yangi bilimlarni o‘zlashtirishga barqaror motivlar va bilish jarayoniga ijobiy emotsional yo‘nalganlikning qaror topganligi, o‘quv vazifalarini hal etishda odatiy o‘quv harakati usullarini bartaraf etishga intilish, muammo yechimini topishning nostandart metod va usullarini izlash, o‘quv-bilish faoliyatidagi qat’iylik, ijodiy bilish faoliyatining natijaviyligi bilan tavsiflanuvchi shaxs xususiyatini o‘zida aks ettiradi. Mazkur maqola oliy o‘quv yurti talabalari, doktarantlar, mustaqil izlanuvchilar hamda keng auditoriyaga mo‘ljallangan.
Keywords: ta’lim; kreativ; rivojlantirish; qobiliyat; produktiv; reproduktiv; topshiriq