FORTEPIANO MUZÍKALÍQ SHÍǴARMALARÍNDA KÓRKEM OBRAZLARDÍ JARATÍW - Abdullaeva, U. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Bu maqolada o'qituvchi o’rganib atirgan asarlarni o’quvchiga aniq misollar orqali tushindirish va ko’rsatish ushun oldin o’zi keng va har turli ma’lumotga ega bo’lishi shart ekanligi aytilmoqda. Musiqa cholg’u-asbobini chalib bilishi, hattoki bolalar o’rinlashida ijodiy faoliyat bo’lib topiladi. U ijrochiligdan faqat maxsus bir ko’nlikma ilmiy faoliyat emas, ba’lkim aktivlikni, maxsadga intilishi, diqqatiga e’tibor va i intizomni ham talab etadi.
Keywords: musiqa; fortepiano; madaniyat; san’at; musiqiy asar; pedagogika nazariyasi; san’at obraz