NAMANGANLÍ QARAQALPAQLAR - Prekeeva, A. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqola Qoraqalpoǵiston Respublikasidan boshqa viloyatlarda ya’ni Namangan viloyati Mingbuloq tumani qopaqalpoqlari tarixiga,urf dasturlariga va tili masalasiga baǵishlanadi.
Keywords: turkiy tillar; qoraqalpoq tili; yuqori qoraqalpoqlar tarixi; Mingbuloqli qoraqalpoqlar; Qo‘qon xonligi; dialektologiya; ajiralgan sheva