АЛИШЕР НАЎАЙЫНЫӉ ДӨРЕТИЎШИЛИГИ ҲӘМ ТҮРКМЕН ӘДЕБИЯТЫ - Керуенов, Т. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada XV asr o‘zbek klassik shoiri Alisher Navoiy ijodining turkman adabiyotidagi o‘rni haqida so‘z boradi. Alisher Navoiy adabiy merosining Maqtimquli ijodiga adabiy ta’sir masalalari qiyosiy tahlil qilinadi. Shu bilan birga o‘zbek-turkman xalqlari o‘rtasidagi do‘stona munosabatlarda Navoiy va Maktimquli ijodlarining o‘rni haqida so‘z boradi.
Keywords: adabiy ta’sir; adabiy jarayon; adabiy meros; tipologiya; ijod; shoir; lirik qo'shiq