OYÍN ZAWÍQ QOSÍQLARÍ HÁM OLARDÍŃ JANRLÍQ ÓZGESHELIKLERI - Biysenbaev, Q. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada mustaqil janr sifatida o’yin-zavq qo’shiqlarining xarakterli jihatlari va janriy xususiyatlari tahlil qilingan. Bolalar folklorida mazkur janrning yosh, ijro, syujet, o’yin elementlari, dramatik xarakteri singari xususiyatlari mustaqil janr sifatida o’rganishga imkoniyat yaratishi xulosa qilingan.
Keywords: bolalar folklori; o’yin-zavq qo’shiqlari; janriy xususiyatlar; syujet; drammatik xarakter