QORAQALPOQ XALQI VA JAHON XALQLARINING OG‘ZAKI IJODIDAGI MUShTARAK JIHATLAR - Allambergenova, G. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Maqolada Qoraqalpoq xalqi badiiy og’zaki ijodiyoti va jahon folklorining bazi uzviy bog’liqlik tomonlari turk olimi Pinar Fedakar mehnatlari asosida tahlil qilingan. Shuningdek, qoraqalpoq folklorinin yangicha nuqtai nazarda o’rganish masalasi haqida fikr yuritilgan.
Keywords: folklor; turkiyshunoslik; tarjimalar; Pinar Fedakar; tahlil; genezis; umumiy jihatlar