O‘ZBEK ADABIY TILI VA SHEVA MUNOSABATLARI - Mo‘minova, Sh.T.; Shofqorov, A.M. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tili va sheva munosabatlari, shuningdek, badiiy asarlar ya’ni badiiy adabiyotda dialektizmlarning o‘rni va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.
Keywords: adabiy til; sheva; dialekt; dialektalizm; badiiy adabiyot; tayanch dialekt; fonetik dialektalizm; leksik dialektalizm