ТИЛ ВА МЕНТАЛИТЕТ ТУШУНЧАЛАРИ МУШОҲАДАСИ - Казаков, И.Р. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ушбу мақолада тил ва менталитет тушунчалари шарҳланиб, уларнинг доимий ҳамроҳлиги кўрсатилган, шунингдек, ўзбек ва қорақалпоқ халқлари менталитетига хос тасаввурларнинг лисонда акс этишига доир мулоҳазалар умумлаштирилган.