ПЛАНКТОННЫЕ БЕСПОЗВОНОЧНЫЕ ЖИВОТНЫЕ ОЗЕРО САЙКУЛЬ - Туремуратова, Г.И.; Нагметов, Х.С. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Ушбу мақолада биринчи марта Сайкўлнинг планктон умуртқасиз ҳайвонларини ўрганиш натижалари келтирилган. 2016 йилдан 2020 йилгача Сайкўл кўлининг зоопланктон организмлари Asplanchna priodonta, Keratella cochlearis, Kellicottia longispina, Alona rectangular, Daphnia longispina, Chydorus sphaericus, Arctodiaptomus salinus, Cyclops vicinus ifodalangan, faqat A. priodonta K. cochlearis, C. longispinus, yozgi C. vicinus қайд этилган. Кам ўрганилган турлар ҳақида қисқача маълумот берилган.