ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ШОРОИТИДА ЭЧКИЛАР (CAPRA HIRCUS L.) ГЕЛЬМИНТЛАРИ ТУР ТАРКИБИ ВА УЛАРНИНГ ОРГАНИЗМДА ТАҚСИМЛАНИШИ - Палўаниязова, Д.А.; Дадаев, С.; Қаниязов, А.Ж. (FAN va JAMIYAT, 2023)
Қорақалпоғистон шароитида эчкиларда 29 тур гельминтлар паразитлик қилиши ва улар 21 та авлодга, 14 та оилага, 9 та туркумга, 3 та синфга ва 2 та типга мансублиги аниқланди. Аниқланган гельминтларнинг энг кўпи, яъни 19 та тури нематодалар синфига (66%), 7 та тури цестодалар синфига (24%) ва 3 та тури трематодалар синфига (10%) киради.