ЎСМИР ЁШИДАГИ ЎҚУВЧИЛАРДА АГРЕССИВ ХУЛҚ-АТВОР ЮЗАГА КЕЛИШИНИНГ ПСИХОЛОГИК МЕХАНИЗМЛАРИ - Кушанова, М.И. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мазкур мақолада шахслараро муносабатларда намоён бўлувчи хулқ-атвор типларидан агрессия ва агрессив хулқ тушунчалари, уларнинг бир-биридан фарқи, бу соҳада илмий изланишлар олиб борган олимларнинг қарашлари, берган таъриф ва қоидалари ҳақида фикр юритилади. Ҳозирги замонавий жамиятда психология фанлари доирасида чоп этилаётган адабиётлар, олиб борилаётган илмий тадқиқотлар шахс хулқ-атворига дахлдор бўлган муаммолар орасида агрессия энг етакчи ўринга кўтарилганлиги, бунинг натижасида инсонлар ва инсонлар гуруҳига нисбатан жисмоний ва руҳий зарар етказишга қаратилган индивидуал ёки жамоавий хатти-ҳаракатлар мажмуи ҳақида фикр юритилади.