BO‘LAJAK FIZIKA O‘QITUVCHISINING AXBOROT KOMMUNIKATIV KOMPETENTLIGINI AKT YORDAMIDA RIVOJLANTIRISH - Kadirimbetova, G.R. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada talabalarning axborot-kommunikativ kompetentligini shakllantirish darajasini aniqlash uchun tadqiqot natijalari muhokama qilingan. Tadqiqot ishi doirasida olib borilgan tajriba ishlari bo‘lajak fizika o‘qituvchilarining axborot-kommunikativ kompetentligini shakllantirishga qaratilgan. Ta’lim jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanish talabalarning o‘z mutaxassisligi bo‘yicha ijodiy va bilim olish faolligini rivojlantirishga yordam beradi.
Keywords: axborot kommunikatsiya texnologiyalari; elektron o‘quv qo‘llanma; elektron doska; grafik dastur