UMUMIY O`RTA TA’LIM MAKTABLARI TO`GARAKLARI FAOLIYATI JARAYONIDA TA’LIMIY METODLARDAN FOYDALANISH - Jumanov, Sh.S. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada umumta’lim o‘rta ta’lim maktablaridagi ma’naviy-ma’rifiy ishlar sirasiga kiruvchi ijodiy-madaniy ishlarning mazmun mohiyatini rivojlantiruvchi badiiy to’garaklar faoliyatini shakllantirishga yo‘naltirilgan ta’lim metodlarining tavsifi, xususiyatlari hamda to‘garaklar jarayonida ushbu metodlardan foydalanishning qisqacha mazmun-mohiyati yoritib berilgan.
Keywords: badiiy to‘garak; hissiy (emotsional) dramaturgiya; kompozitsiya; badiiy matn; reproduktiv metod; amaliy metod; ko‘rgazmali metod