ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ ПЕДАГОГИКАСИДА БОШЛАНҒИЧ СИНФ УКУВЧИЛАРИНИНГ МАНТИҚИЙ ФИКРЛАШ ТУШУНЧАЛАРИНИ ТОПИШМОҚЛАР ОРҚАЛИ ШАКЛЛАНТИРИШ - Ибрагимова, Л.А. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақола педагогика назарияси ва педагогика тарихи доирасида педагогика фанларининг ўта долзарб масаласига бағишланиб, унда кичик мактаб ёшидаги болалар психолгиясининг ривожланишида қорақалпоқ халқ оғзаки адабиёти намуналари бўлган болалар қўшиқлари, эртаклар, топишмоқ, тезайтишлар ва мақолларнинг таъсири ва тутган ўрни кенг ёритиб берилган.