BASLAWÍSH KLASS OQÍWSHÍLARÍN XALÍQ AWÍZEKI DÓRETPELERI TIYKARÍNDA TÁRBIYALAWDÍŃ ÁHMIYETI - Berdibaeva, G.J.; Berdibaeva, Z.J. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini xalq og‘zaki ijodi asosida tarbiyalashning ahamiyatini ochib berishga yo‘naltirilgan. Shu bilan birga, boshlang'ich sinf o'quvchilari uchun qulay bo'lgan xalq og'zaki ijodi namunalariga to'xtalgan. Beshik kuylar, tez aytish, topishmoqlarning tarbiyaviy ta’siri ochib berilgan.
Keywords: xalq og‘zaki ijodi; ma’daniy meros; alla; tez aytish; topishmoqlar; bolalar qo‘shiqlari; ertaklar; tarbiya