“MEXANIKA BO‘LIMI” GA DOIR MASALALARNI GRAFIK USULDA MATHCAD DASTURI YORDAMIDA YECHISH METODIKASI - Arabov, J.O. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Grafik masalalarni yechish jarayonida o‘quvchilar fizika fani asoslarini chuqur o‘zlashtiradilar va fizik tushunchalarni shakllantirishga katta hissa qo‘shadi, fizik fikrlarni rivojlantiradi, bilimni amalda qo‘llash malakasini orttiradi. Ushbu maqolada mexanika bo‘limiga doir masalalarni grafik usulda yechishni dasturiy vositalar yordamida yechish uchun ba’zi namunalari va izohlari keltirilgan.
Keywords: boshlang‘ich tezlik tezlik; tezlanish; erkin tushish tezlanishi; energiya; potensial energiya; kinetik energiya; to‘la energiya