KREATIV QOBILIYAT VA UNI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI TUSHUNCHALARINING ILMIY - PEDAGOGIK MOHIYATI - Allaxova, G.Y. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada umumta’lim muassasalari o‘quvchilarining kreativ qobiliyatlarini rivojlantirish, ularda ijodiy tasavvur, mantiqiy tafakkur xislatlarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, umumta’lim muassasalarida kreativlikni rivojlantirishning muhim pedagogik shartlari va belgilari, kreativ faoliyatni amalga oshirishning e’tiborli jihatlari haqida so‘z boradi.
Keywords: kreativ; kreativlik; kreativ qobiliyat; intellekt; intellektual qobiliyat; tafakkur; motivatsion-qadriyatli komponent; ijodkorlik; faollik; kognitiv-ijodiy qobiliyat