I.YUSUPOVTÍŃ EPIKALÍQ SHÍǴARMALARÍNDA MIFLIK MOTIVLERDIŃ QOLLANÍLÍWÍ (“Máńgi bulaq” poeması mısalında) - Qudiyarova, R. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada qoraqalpoq shoiri I.Yusupovning epik asarlarida mifik motivlarning qo’llanilish hususiyatlariga to’qtab o’tilgan. Qoraqalpoq adabiyotida mifik motivlar bo’yicha birnechta tadqiqot ishlari bor, lekin I.Yusupovning epic asarlarida qo’llanilgan mifik motivlarni o’rganish adabiyotta actual masalalarning biri hisoblanadi. Ushbu maqolamizda shoirning epik asarlarida qo’llanilgan mifik motivlar bilan bir qatorda uning qo’llanish mahorati ham o’rganilgan.
Keywords: Mif; motiv; syujet; etnogenetika; poema; ertak; ramziy obraz