OMAR SHAYÍR DÓRETIWSHILIGINDE HAYAL - QÍZLAR TEMASÍ - Davletov, B.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada qoraqalpoq shoiri O‘mar Suyirbek o‘g‘lining asarlari tahlil qilingan. Shoirning xotin-qizlar mavzusidagi qo‘shiqlari badiiy matnlar orqali o‘rganilgan. Asarlaridagi xotin-qizlar taqdiri, ularning qomati, go‘zal husni-jamoli, ibosi, fahm-farosati, xulq-atvori, odob-axloqi va h.k. ochib berilgan.
Keywords: sh’er; xotin-qizlar; xulq-atvor; go‘zallik; variant; ta’rif; badiiylik; mahorat