INGLIZCHA – O‘ZBEKCHA – RUSCHA KIMYO TERMINLARI LUG‘ATI TAHLILI - Ruzimov, Sh.S. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada inglizcha-o‘zbekcha-ruscha (M.Shokirova, Sh.Nurullayev) lug‘at tuzilish tamoyillari tanqidiy tahlil qilindi, yutuq va kamchiliklarini misollar bilan ko‘rsatgan holda uni takomillashtirishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: terminologiya; transkriptsiya; ma’nodosh; termin; frazeologiya; tanqidiy; takliflar; ishlab chiqmoq; yaxlit tizim; ilmiy