JASLARDÍ MILLIY IDEYA RUWXÍNDA TÁRBIYALAWDA XALÍQ AWÍZEKI DÓRETIWSHILIGINIŃ ORNÍ HÁM ÁHIMIYETI - Ametov, A.Q.; Nzamatdinov, N. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada yosh avlodni milliy g`oya ruhida tarbiyalashda xalq og`zaki ijodi namunalarining ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, xalq og`zaki ijodi namunalari nazariy jihatdan yoritilgan. Ayniqsa folklor, dostonlar, maqollar, topishmoqlarning yoshlar ma’naviy tarbiyasiga ta’siri tahlil etilgan.
Keywords: milliy g`oya; xalq og`zaki ijodi; tarbiya; folklor; dostonlar; maqollar; topishmoq; qadriyat