«ТУРКИСТОН ТЎПЛАМИ» ҚОРАҚАЛПОҚЛАРНИНГ ДИНИЙ ЭЪТИҚОДЛАРИНИНГ АЙРИМ ТОМОНЛАРИ ҲАҚИДА (1873-1874 й.й.) - Абдуллаева, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақолада Жанубий Оролбўйи халқларидан бири бўлган қорақалпоқларнинг яшаш тарзи, айрим урф-одатлари, ислом динига муносабати масалалари ёритилган.