ЖОЙ НОМЛАРИНИНГ ЭТНОМАДАНИЙ ТАДҚИҚИ (Тошкент ареали мисолида) - Абдуллаев, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада Тошкент вилоятидаги жой номларининг келиб чиқишига лингвокультурологик жиҳатдан ёндашилиб, уларнинг мазкур ҳудудда яшовчи аҳолининг этногенези ва тарихи, маданияти билан боғлиқ ҳолатлари ономастик кўламда тарихий-этимологик ва лингвомаданий жиҳатдан таҳлил қилинган ҳамда Тошкент вилояти ҳудудидаги этнотопонимлардан мисоллар келтирилган.