«YASHIL URBANIZM» – ZAMONAVIY SHAHARLAR RIVOJLANISHINING ASOSIY YO'NALISHI SIFATIDA - Tashtayeva, S.K.; Yoqubov, O. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada yashil urbanizm kontseptsiyasining mohiyati yoritilgan. Jahonda bu sohada olib borilayotgan tadqiqotlar va ularning asosiy mazmuni bayon etilgan. Yashil urbanizmning asosiy tamoyillari va ushbu doirada jahon va O'zbekistonda amalga oshirilayotgan amaliy chora-tadbirlar va muammolar tadqiq etilgan.
Keywords: shaharning barqaror rivojlanish kontseptsiyasi; yashil urbanizm; shahar; shahar dizayni; ekoshahar; shahar transporti; shaharni rejalashtirish; biofil urbanizm