МАРГАНЕЦ ОЛИЙ СИЛИЦИДИ АСОСИДА САМАРАДОРЛИГИ ЮҚОРИ ТЕРМОБАТАРЕЯЛАРНИ ЯРАТИШ ИМКОНИЯТЛАРИ - Зикриллаев, Н.Ф.; Шоабдурахимова, М.М.; Уракова, Ф.Э.; Хусанов, А.; Қурбоналиев, Қ.Қ. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Марганец олий силициди қатламининг параметрларини ўрганиш асосида, ҳосил бўлган силициддаги ток ташувчилар коваклар эканлиги, уларнинг концентрацияси га, ҳаракатчанлиги га тенг бўлиб, мавжуд термобатареяларнинг параметрларига ва хусусиятига мос келди ҳамда унинг тэрмо ЭЮК коэффициентининг қиймати мкВ/К оралиғида бўлиши аниқланди.