АЁЛЛАРГА НИСБАТАН ЗЎРАВОНЛИК МУАММОСИНИНГ ПСИХОЛОГИК АСПЕКТЛАРИ - Султонова, М.Р. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада зўравонлик муаммосининг психологик аспектлари, ўрганилганлик даражаси, оиладаги зўравонликнинг сабаблари(омиллари) келтириб ўтилган. Аёлларга нисбатан психологик зўравонликни қўллашнинг хавфли омиллари ва уларнинг сабаблари илмий қиёсланган.Зўравонликка учраган аёлларда юзага келадиган посттравматик стресс ва унинг салбий оқибатлари таҳлил қилинган.