ONA TILI SINTAKSISI FANINI O‘QITISHDA MODELLASHTIRISH METODI ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA SIFATIDA - Roʻziyeva, S.H. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada modellashtirish texnologiyasining oliy ta’lim ona tili sintaksisi fani darslari jarayonida zamonaviy yondashuv sifatida qoʻllanilishi toʻgʻrisida fikr yuritilgan. Shuningdek, maqolada modellashtirishning taʼlimdagi zaruriyati hamda afzalliklari haqida maʼlumotlar berilgan. Modellashtirish texnologiyaning matematik hamda tabiiy metodlari qiyoslangan.
Keywords: taʼlim; tarbiya; oʻqitish; modellashtirish; zamonaviy yondashuv; optimallashtirish; oliy taʼlim; uzluksiz taʼlim; pedagogika; lingvistika; tilshunoslik