MAXTUMQULI BADIIY-FALSAFIY MEROSINING YOSHLAR TARBIYASIDAGI O‘RNI - Rahimova, A.D. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada ,Maxtumquli ijodining ma’naviy-axloqiy tarbiya borasidagi qarashlarini, g‘oyalarini to‘g‘ri anglab, hayotga tatbiq eta bilish , axloqiy jihatdan tarbiyalangan insonga qo`yilgan talabalar axloqiy tarbiyaning sifatlari, turlari haqidagi fikrlar aks etgan .
Keywords: Ma`naviyat; ahloq; uyg`onish; nasihat; komil inson; badiiy so`z; yolg’on; hasad; maqsad; vazgo`ylik; takabburlik; kibr; mag`rurlik