KÁSIPLIK PÁNLERDI OQITIWDA DIDAKTIKALIQ PRINCIPLERDIŃ ÓZINE TÁN TÁREPLERI - Amanbaev, M.; Kurmanov, A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada o‘quvchilarga fan va texnikaning yutuqlari, olimlar, muhandis va ishchilarning xizmatlari haqidagi ma’lumotlarni berish orqali didaktik tamoyillarning o‘ziga xos jihatlarini ochib berish haqida bayon etilgan.
Keywords: ta’limni ilmiy asosda tashkillashtirish; ta’limning tarbiyaviy xarakteri; ko‘rgazmalilik tamoyili; onglilik va faollik tamoyili; malakalarni puxta o‘zlashtirish tamoyili