DZYUDONÍŃ RAWAJLANÍW ТАRIYХÍNАN - Sultamuratov, Dj.; Aytmuratova, B. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada dzyudo sportining paydo bo‘lish, shakllanish, rivojlanish tarixi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, Qorqalpog‘iston Respublikasida dzyudo sportining tarixi va kelajagi, yosh dzyudochilarning yutuqlari haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.
Keywords: dzyudo; «yumshoq yo‘l»; Dzigoro Kano; Kodokan dzyudo; Rafail Kelimbetov; Budokan; Kodokan